minus83kg

Alla inlägg under juni 2009

Av Ana Fryksmo - 23 juni 2009 22:51

sprang 12km på löpbandet trots värken (mkt nöjd)

tidig promenad 50 min

pedometern visar 26,589 steg

Av Ana Fryksmo - 23 juni 2009 10:36

Jag kommer inte att skriva kost lista denna veckan,för att jag ska se om jag klarar att äta rätt ändå,desutom så måste man pausa från listan i bland för att inte bli fixarad.

Av Ana Fryksmo - 22 juni 2009 10:34

vilodag (mensvärk)

Av Ana Fryksmo - 22 juni 2009 10:29

Jag kom till sverige när jag var åtta år efter en ganska svår tid i hemlandet.

Det var svårt för mig att skiljas från vänner och släkt, så jag tror at att det var här mitt riktiga överviksproblem började men jag var nog inte så medveten om det,bortsätt från att jag förmodligen började tröst äta under denna tiden så har jag övervikten i mina gener.


Det var jätte svårt att anpassa sig och lära sig att förstå de andra barnen men jag lyckades ändå lära mig svenska ock lära känna andra barn men jag var nog ganska arg på mina föräldrar, jag förstod nog inte varför vi var tvungna att flytta.

Min mamma visste inte vad hon skulle göra för att få mig att bli gladare så hon föll lätt för att låta mig äta mycket bröd och godis även hon gick genom en tuff tid så jag skyller absolut inte min övervikt på henne.


Jag blev äldre och var störst i klassen,alla tjatade mig att jag skulle gå ner i vikt men jo mer folk hackade på mig desto mer sket jag i det och mer åt jag

naturligtvis,visst mådde jag dåligt för att jag var knubbig men det intresserade mig bara inte att gå ner i vikt och vara alla til lags.


När jag skulle ta studenten så lyckades jag gå ner från 100kg till 90kg

och så träffade jag min fina man Andreas som inte verkade lägga nån som helst tanke på att jag var överviktig,under våra första år tillsammans så lyckades jag gå upp 50kg, han komenterade aldrig min vikt men när jag började dra mig undan,slutade träffa min vänner och hade haft tre lunginflamationer på ett år så förslog han att vi skulle ta och promenera lite

varje dag eller att jag skulle med till gymmet, men när jag bara skrattade åt honom och tyckte att tanken var helt sjuk ,så sa han inget mer men han började att äta hälsosamt och träna oftare än vad han redan gjorde ,både hans pappa och hans bror gich på viktväktarna och lyckades gå ner  ganska mycjket i vikt så började jag att öppna mina ögon och såg att min situation var ohållbar.


Att klara av mitt arbete var en riktig plåga jag var jo tvungen att vara minst lika duktig somm alla andra så de aldrig kunde säga att tjocka människo är lata (många tycks tro det)men när jag kom hem var det kraftiga smärtor i korsryggen o knäna som gav sig till känna och jag kunde gråta mig till söms av smärtor, även andningen blev tyngre.  jag tyckte att det kunde väl inte bli sämre av att försöka ta tag idet så jag började smygräkna points ja min man var den ända som fick veta det "haha"  ja vet att det låter löjligt men jag var runt 23år och mycket känslig och rädd för att misslyckas och bli utskrattad. När jag såg att det funkade så började jag promenenra 10 minuter  morgon och kväll 3 dagar i veckan, skrev in mig på viktväktar och tog kontakt med en läkare som remiterade mig till övrviktsenheten.

Jag köpte träning kort på nautilus/Aqvakul och började min resa mot vikt nedgången.

Motgångarna har varit många och stora men jag gav aldrig upp !

Jag måste alltid tänka på vad jag äter och hur jag äter för risken för att gå upp i vikt är stor och spökar alltid.

Efter min viktminskning drabbades jag av en jätte kraftig depression men folk verkade bara tycka att,du har väl inget att må dåligt över du är jo jätte fin nu vilket gjode min depression värre./ana

Av Ana Fryksmo - 21 juni 2009 13:39

Frukost: ägg lök 1bulle

Lunch:tortilla,keso och chilly

fika: 1banan

middag:smothie

fika:2dl mjölk 1tsk honung

Av Ana Fryksmo - 21 juni 2009 13:38

10km promenad  i bokskogen ;)

Av Ana Fryksmo - 20 juni 2009 19:10

brunch: äggröra,tomat,lök persilia och 1bulle

Fika: 2dl yoggi 0,5 banan

middag:1 bön tortilla keso chilly rödbetor och lök

Kvällsmat:fruktsallad 3msk keso 0.5 yoghurt linfrö

Fika: 2dl mini mjölk

Av Ana Fryksmo - 20 juni 2009 19:06

10km på löpband,ganska bra tid :)

Styrketräning (överkropp)

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<<
Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Hälsa


Ovido - Quiz & Flashcards