minus83kg

Alla inlägg under juni 2009

Av Ana Fryksmo - 11 juni 2009 19:03

Idag sprang jag 10 härliga o svettiga km på löpbandet och idag fick jag inte inte ont i benet/knäet Nice!

Pedometern visar 18,756

Av Ana Fryksmo - 11 juni 2009 16:02

Jag retar mig på mig själv för att jag är så mesig,fatta vilken kick det hade varit att springa ett marathon lopp! Det hade varit grymt  fett och jag skulle vara så attans stolt men jag vågar inte, jag vet inte riktigt varför men jag har inte sprungit något lopp alls. Jag hade planer på en halvmara för förra året men fick en inflamation i höften o sen kom operationerna men en liten mil skulle jag jo kunna börja med jag menar e mil springer jag lätt men jag vågar nog inte faan

Jag måste! Asså fatta grejen tänk och kunna säga

-tja jag har gjort ett marathon

Så sjukt coolt!!! Nä ja måste bearbeta min mesighet jag menar Älskar att jogga över allt annat så det borde jo gå! Jag är sjukt avundsjuk på alla som har sprungit marathon fast på ett bra sätt:) hihi

Min dröm är att springa ett Maraton lopp så nu ska jag börja träna hårdare

även om jag ska opereras i september så måste jag tuffa till mig och inte vara så rädd för att det kommer att vara folk där :

Läste om kvinna från mexico som springer en del lopp o hon e grymt cool!

All heder åt henne och andra löpare/joggare

Av Ana Fryksmo - 11 juni 2009 05:45


Frukost:Havregrynsgröt 1dl minimjölk katrinplomonröra

fika:2knäckebröd med keso o groddar

lunch:Vikltväktarnas vegetariska lasagne en tomat o lite roccola

Fika:2knäckebröd 1äpple

middag:sojafärsröra med m 1 bit 17%fårost (morot,palsternacka,krossad tomat)

Träning

Fika: 1banan

Av Ana Fryksmo - 10 juni 2009 21:38

Idag är det vilo dag men jag har gått en liten promenad med min make efter jobbet.Pedometern visar 8667steg, jag vill jo helst komma över 10000 men jag är ändå nöjd med tanke på att det är min vilodag+att jag cycklade till mitt arbete och det tar tar ändå typ 25min:)

Av Ana Fryksmo - 10 juni 2009 11:23

Frukost: Ägg 1bit fårost 1skiva knäckebröd

Fika:shake

Lunch:2dl soja joghurt jordgubbar 1msk katrinplommonröra

Fika:äpple

middag: Vv mousaka en bit gurka

fika: 2dl minimjölk 1tsk honung


Det sista mellanmålen behöver man inte äta om man inte vill men för mig är det perfekt för jag är en sån person som går upp o äter på natten och på detta sättet så lägger jag mig inte hungrig.Man kan även välja om man vill äta mer kalorier "points" på de stora målen o bara äta frukt till mellanmålen men jag föredrar att dra ut kalorierna och äta midre till strora målen o mer till de små men det är en smaksak.På kvällarna äter jag gärna banan eller dricker mjölk med honung.


Banan innehåller ett högt innehåll av kolhydrater och lågt innehåll av protein och denna kombinationen gör att kolhydraterna varken tas upp för snabbt eller för långamt, detta betyder att 1-2bananer kan ha lungnande effekt så en banan innan man ska lägga sig är perfekt.


Honung Den intensiva sötman aktiverar hjärnans lustcentrum,vilket har en dämpande effekt på stress detta är jo därför man blir sugen på något sött när man är stressad o då föredrar jag att ha honung i min mjölk på kvällen

o tillfredställa denna känslan än att äta en massa godis


Mjölk innehåller kalcium ock protein. Kalcium och fosfor byggs in i skelettet där det ser till att styrkan bevaras Proteinerna är byggstenar för muskler

Mjölk innehåller tryptofan som är en aminonsyra som är viktig för hormonet serotoni som i sin tur styr trötthet Vi har lättare att tillgodose trypofan ur varma källor så ett glas varm mjölk innan sängdags gillar jag!

Tänk på att välja magra mjölkprodkter om ni vill gå ner i vikt!


Jag åt några äpplen xtra idag ;)

Av Ana Fryksmo - 9 juni 2009 18:55

JIPPY!!!! Idag sprang jag 10km på löpbandet och jag är jätte nöjd!

För något år sedan så sprang jag jo 6 mil i veckan ,men efter depressionen och mina operationer har jag inte riktigt kommit tllbaks i den formen men det är nya tider och nya tag och desutom är jo all träning en färskvara!

Jag fick jätte ont i knäet efter träningen men jag hoppas att det inte är något allvarligt som slitage eller något i den stilen!

Pedometern visar 16,336 steg så jag kan inte mer än att vara nöjd ;)

Av Ana Fryksmo - 9 juni 2009 14:23

Frukost: Ägg 1skiva fårost

Fika:1,5dl soya joghurt 1äpple 1tsk linfrö

lunch:1skiva havrebröd 3msk keso 1tomat en bit gurka och 1qournfilè

Mellanmål: 1dl mini mjölk jordgubbar en banan+2käcke

träning

Middag: Ägg fårost! 17% 3oliver och3valnötter och 1tomat

Jag har lagt upp min kost efter mina behov o så att jag blir en bättre och snabbare löpare ;)


Nu är det så att kolhydrater är kroppens viktigaste enrgikälla och har en stor betydelse i en löpares kost trots att den anses vara mindre bra.

kolhydrater är bra bränsle för kroppen även om kroppen använder sig av

kolhydrater,fett och protein.Protein är en viktig energikälla när man springrer längre än timme och är desutom viktigt kroppen ska återhämta sig
Fetter är en viktig del av kosten och står för säker energitillförsel vid låg  medelintensiv och även uthållighetsträning


Lite tips på proteiner

Kyckling,kalkon,fläskfile och för oss vegetarianer böner,soyaprodukter, tofu och magra mejeriprdukter

kolhydrater

välj fullkornsprodukter och grösaker.

Fetter

Linfröolja, olivolja, nötter ,avokado och oliver.

Tänk på att dricka rikligt med vatten (ca 2l om dagen)

Av Ana Fryksmo - 8 juni 2009 20:43

Idag har allting kännts ganska bra ,helt underbart att jogga även om det gick långsammare än vanligt o så vågade jag jo bara springa en kort runda!

Nu är jag jätte trött och vill nog bara gå och lägga mig.Har jobbat kväll och även om det var lungt på jobbet så är jag helt slut!

Imorgon tänkte jag ta mig till gymmet "friskis" och se om jag klarar av och träna lite med gubben och förhoppnigngsvis så e infektionen på väg att försvinna för jag vill inget hellre än att komma igång med träningen ordentligt!

Normaltsett så har jag inte svårt att komma iväg och träna men att inte små äta brukar vara en utmaning så det är jo det jag kämpar med,  det har dock funkat ganska bra idag.Jag älskar mat och har jätte svårt att hålla mig inom ramen hihi:)

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<<
Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Hälsa


Skapa flashcards