minus83kg

Alla inlägg under september 2009

Av Ana Fryksmo - 16 september 2009 11:35

  


För att få en viktminskning så får man vara bered på långsiktigt arbete på långsiktigt arbete med nya vanor som man helst ska klara av att hantera livet ut.


-Förändra sättet man äter på

-Fungerande mat regelbundenhet

-lagom stora portioner

-Anpassad fettmängd efter behov

-Regebunden motion


Motion gör så att man får bättre kondition och ökad muskelmassa som gör att man blir smidigare,starkare och ökad förbränning som leder till viktminskning i samband med rätt kost.

Det går att minska i vikt men att göra det snabbt kanske inte är det bästa sättet att få behålla den nya vikten i längden,  men genom att ändra vanor sakta men säkert så kan man med större säkerhet få en hållbar vikt.

Vi som har varit kraftigt övervktiga måste alltid mer eller mindre ha koll på våran kost.

Av Ana Fryksmo - 15 september 2009 20:04

Det verkar som att magen läker fint och jag har varit ute två gånger på promenad i det underbara höstvädret , har börjat med min stegräknare idag och den hamnade på 5612 steg. Jag är otroligt nöjd men ganska trött,smärtorna verkar försvinna men tröttheten börjar ta över ;)

Kramiz och sov gott

Av Ana Fryksmo - 15 september 2009 12:55

  

Att ta det första steget till motion är alltid svårast men man behöver inte börja löpträna direkt utan att det räcker  att börja med korta promenader byta ut hissen mot trapporna, målet är att röra på sig mer än vanligt. När du har vant dig att röra på dig är det dags att gå vidare till nästa steg,planera in en dag i veckan som du utser till att röra på dig välj något du tycker är roligt som du kan och vill göra regelbundet.Motionera med en vän, det är alltid svårare att komma undan om man måste lämna återbud

Målet är att motionera 3 ggr i veckan och tänk på att jo mer man rör sig deto mer kan man äta. Motion är en viktig del av ens liv och gör det lättare att gå ner i vikt.

Bygg upp rutiner i ditt liv i ditt liv som innebär rörliga vardags aktiviter på detta kan man sedan bygga på med träning Bäst viktminskningsresultat får man om man kombinerar kost och träning.


Tips på vardagsmotion

klippa gräset,tvätta bilen

trägårdsarbete,städning

lek med barnen

parkera bilen en bit ifrån jobbet

hoppa av bussen en hållplats innan

laga mat,bowla

lek och ta trapporna

Det finns oändligt mycket saker man kan införa på vardagmotionen men det här var bara några tips, även

Av Ana Fryksmo - 14 september 2009 12:30

  

Fetma är en allt vanligare sjukdom som man drabbas av om man äter mer än man förbränner. Orsaken kan bero på vårat levnadssätt och ärftlighet. Om man har över 30 i bmi så räknas det som fetma, ofta klarar man själv av att gå ner i vikt med hjälp av kost reducering och motion men ofta får man även vända sig för proffesionell hjälp.

Nu förtiden så har vi ofta obegränsad tillgång till mat och i vårat samhälle så krävs inte den fysiska ansträngningen som krävdes förr och alla bekvämligheter som bilar,eluppvärmda hus osv gör att vi inte måste röra oss på samma sätt. Fetma anses vara livsfarligt då det kan leda till en massa negativa hälso efekter och sjuk dommar som tx Diabetes,hjärt och kärlsjukdomar,sömnapne,blodtryksproblem och förslitningskador mm.

Av Ana Fryksmo - 13 september 2009 21:08

Träffade min svärfar och min fina mami idag,min svärfar har gått ner 26kg vilket e riktigt bra kämpat.

Han äter efter tallriksmodellen och fasta tider i väntan på gbp oerationen, han måste  gå ner så mycket som möjligt och jag måste säga att det går riktigt bra för honom fast det är kämpigt. Han ska börja styrketräna imorgon och börja gå på vatten gympa en gång i vecka,vilken bedrift och viljestyrka mannen har. Jag beundrar min svärfar att han trotts alla motgångar och förlust av sin fru för ett par år sedan ändå aldrig ger upp och forsätter kämpa!

Min fina mamma hjälpte mig med mina garderober idag och fick med sig hur många kassar som helst med kläder till sin lilla seconhandbutik. Ärligt talat så har jag en tendens att samla på mig en massa kläder som jag inte riktigt använder och eftersom jag alltid är igång och tränar eller håller på med en massa annat så klädesrensning blir ingen prioritering men det e skönt att ha det fint :) Tack mami för att du finns!


Av Ana Fryksmo - 12 september 2009 21:39

Det har varit en lång men trevlig dag min bror,hustru och brorsdotter har varit här hela dagen och hela kvällen.

Min brorsdotter är en glad och rolig spillevink och jag blir alltid på mkt gott humör när jag träffar henne,normaltsätt så brukar vi leka ganska mycket men idag blev det inte så mycket av den varan men vi övade på djur namn på spanska för hon har börjat med hemspråk.

Jag har haft kramper i magen hela dagen så det har tagit ganska mkt på mina krafter men jag tror att det är övrgåendeSkrattande

Av Ana Fryksmo - 11 september 2009 21:39

Nu är jag verkligen jätte trött,har varit hos min svåger och spelat guitar hero hela kvällen,det var riktigt kul men det blev nog lite för mycket för mig idag men det gör gör inget eftersom jag slapp vara uttråkad.

Guitar hero fem kom ut till affärerna idag,inte för att jag kan mycket spel men min make och hans bror spelar en hel del ;) Kramiz och Sov gott

Av Ana Fryksmo - 11 september 2009 13:31

     

Äntligen har jag varit ute på min lilla promenad,den var varken lång eller snabb men den var underbar och tog lång tid,visst gjorde det ont som tusan men det var helt och hållet värt detSkrattande. Finns inget som att röra på sig och känna sig fri, jag börjar tro att jag  har koncentrations svårigheter eller något för det suger fett att inte kunna ränna runt i stan eller träna. Jag har träffat min nya chef idag när jag var och lämnade mitt sjuk intyg,hennes första dag var tydligen i måndags men hur det än var så blev hon mäktigt imponerad när jag förklarade min sjukskrivning/sem då kom jo -83kg fram och hon trodde att jag hade gjort en gbp op och blev ännu mer impad när jag förklarade att medicinen var hård träning och kostreducering, hon hade dock hört talas om mig.

När jag kommit hem och vilat en stund så dök min  kollega och vän med en massa frukt från sin trädgård,snacka om ekologiskt :) Elisabeth som hon heter och jag bestämde att vi skulle promenera en dag i nästa vecka "JIPPY" bara en liten promenad runt kyrkogården för jag klarar nog inte mer. Vilken tur jag har som har Elisabeth i mitt liv,hon är så snäll och mån om alla och hon var den enda som riktigt stöttade mig på jobbet när viktnedgången var som jobbigast

hon tom åt enbart nyttigt och vi hade vackra fruk och grönsaks frukostar,visserligen så är hon en  sund och nyttig människa i sig själv utan ett gram övervikt. När vissa kollegor trugade mig att äta kakor o tyckte att det var tråkigt att "banta jämt så  åt hon inte heller några kakor i min närhet. Så hon stöttade mig rent moraliskt mot de andra damerna som så gärna tjatar om sin jädrans kakor.  

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Hälsa


Skapa flashcards