minus83kg

Direktlänk till inlägg 20 maj 2010

sluta tröst äta

Av Ana Fryksmo - 20 maj 2010 16:36

Det är väldigt lätt att använda mat som tröst men man måste hitta andra alternativ eftersom beteendet är destruktivt och gör så att man ökar i vikt.

När man väl blir medveten om vilka känslor det är som får en att tröst äta så är det lättare att göra någonting åt det.


Känslorna kan vara allt från att vara glad,ledsen uttråkad frustrerad eller kanske glad och upphetsad, ja det finns många känslor men det viktiga är att hitta vilken det är som få dig att stoppa i dig onödig mat. Du kommer att inse att det finns en positiv avsikt med alla beteenden  trott att det kan sabbotera din vikt minskning

men du gör kanske detta för att du kanske mår bra eller vill hålla kvar de positiva känslorna. Det finns kontruktiva och hälsosamma alternativ alternativ som också gör att du mår bra som tx ta ett bad,ät grönsaker,ta en promenad  eller ägna dig åt din fritids syssla. Det är viktigt att sysselsätta sig med annat när lusten till att tröstäta slår till. Se till att äta en varierad kost och ca var 3-4 timme så du slipper socker fall.

Allting med vikt minskning och ändra beteenden är ju enkel matematik men tyvärr så är hjärnan inte alltid så intresserad av mattematik. Men du kan alltid ändra dina beteenden det är bara du själv somm bestämmer. Misslyckas du idag så finns det en ny dag imorgon,det finns ingen anledning att ge upp för att man misslyckas för till slut så kanske man lyckas sjukt BRA!

Kämpa på, det gör jag :)


 
ANNONS
 
pinkozzy

pinkozzy

21 maj 2010 10:05

Det är precis det jag gör - tröstäter. Ta igår kväll: 4-5 mackor, lite nougat, 2 stora nävar russin. Hitta något nyttigt i det?

http://www.pinkozzy/bloggagratis.se

 
Ingen bild

ana

23 maj 2010 14:16

det jag menar är att tanken är ppositiv men själva tröst ätandet är destruktivt.Du skulle kunna ätit grönsaker eller en frukt eller kanske hittat på någon annan aktivitet för att förvilla suget :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ana Fryksmo - 25 december 2016 20:51


Av Ana Fryksmo - 3 december 2016 20:45


Av Ana Fryksmo - 24 november 2016 21:21


Av Ana Fryksmo - 24 november 2016 21:15


yo läget å sånt :) träningen går som på räls,jag börjar komma i form och min vikt går på rätt väg sakta men säkert.THE STRUGLE IS MF REAL! För tillfället mår jag ganska hyfsat och känner nog att jag börjar komma tillbaks till livet :) trev...

Av Ana Fryksmo - 6 november 2016 16:15


yo wassup?! Dieten går bra men det börjar ta på mina krafter och viljestyrka men jag ska fucking fixa detta, altså så är det bara.Jag vill inte ha de här extra kilona på min kropp och jag vill verkligen inte köpa större kläder. Sån jävla ågren av ...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10 11 12
13
14
15 16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ minus83kg med Blogkeen
Följ minus83kg med Bloglovin'

Hälsa


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se