minus83kg

Alla inlägg under augusti 2010

JAG

Av Ana Fryksmo - 22 augusti 2010 18:13

  

Av Ana Fryksmo - 22 augusti 2010 11:28

God morgon!

 Vill inte gnälla idag så då tänkte jag bjuda på ett recept på en härligt god slusch istället :)

                                       2portioner Ananas slusch


1dl annans juice

4msk apelsin juice

125 g galia melon skuren i bitar

150gfrysta ananans bitar

4 isbitar


blanda juicerna i matbredar skålen försiktigt

lägg i frukterna och isbitarna och kör till en slusch

häll i glas och dekorera med  melon och apelsin skivor om man vill

severas omedelbart


                                                  
ca 200 kcl  2 port

Av Ana Fryksmo - 21 augusti 2010 08:57

God morgon!

Känner mig ganska så pigg idag även då jag har ganska ont, säckade i hop på hemvägen i hissen igår blev lite rädd  men det som inte dödar härdar. Detta är trots allt den minsta operationen jag har gjort hittils och antagligen minst smärtsamma. På uppvaket så mådde jag väldigt illa men vaknade naturligtvist upp kvickt och behövde kissa,det ska man helst göra innan man blir hem skickad. Min läkare berättade att jag hade haft stora kapslar under bysten och på sidan och att vi nu hoppades på att det inte skulle ske igen men att det finns inga garantier efter som det är kroppens beslut och det kan bero på många ting och att förr så trodde man att man bara kunde få kapsel bildning inom ett år men enligt nya studier så visar det att man kan få det efter 10 år.

 Oavsett vilken operation man genomgår så finns alltid risken att drabbas av en komplikation. När man genomgår en bröstoperation så är just kapselbildning/kapselkontraktion en av de risker som de flesta har hört talas om och oroar sig för. 

kapselbildning
När man får ett främmande ämne inopererat i kroppen så försöker kroppen försvara sig mot detta. Det görs genom att kapsla in implantatet i en ärr vävnad.

Många patienter oroar sig för kapsel bildning men det är ändå inte så vanligt och inget man behöver gå och tänkta på i onödan.


Om kapseln drar ihop sig eller krymper jämnt kommer bröstet att se normalt ut men kännas hårt. Om kapseln drar ihop sig ojämnt kan ett eller båda implantaten tryckas ur läge och en deformation uppstå. I de lägen en onormalt stor och tjock kapsel bildas kan brösten bli hårt och deformerat detta kan också vara smärtsamt. Det kan innebära att ena eller bägge brösten blir hårda och ibland ojämna. Det kan ömma och vara väldigt psykiskt jobbigt. I de fall detta händer så krävs oftast en reoperation. Där öppnar man upp snittet igen och tar bort den felaktigt skapade kapseln. Efter detta är gjort så startar kroppen skapandet av en ny kapsel. Förhoppningsvis en tunn och mjuk sådan. Om något av detta händer så ta kontakt med din kirurg som bör se ganska kvickt om du har fått kapsel bildning.

Av Ana Fryksmo - 19 augusti 2010 22:19

Då vart det färdig tränat ett tag fram övrer och bara massa promenader fom det att jag orkar vill säga. Har haft mkt att stå i och att tänka på mkt förberedelser och op imorgon så jag vet inte när jag skriver igen kanske har jag så trist att jag skriver mkt och ofta eller så har jag så ont att jag inget skriver alls.

Dagens tips blir sömn, tänk på att det är viktigt att få ordentligt med sömn vid vikt minskning :)

God natt å sov gott

Av Ana Fryksmo - 18 augusti 2010 13:21

God dagens!

 Det blev en liten cyckeltur idag och kompleteras med långa promenader , Har varit och köpt descutan som jag skall duscha med på torsdag kväll och fredag morgon sedan är operations dags ca 12.30

Jag ligger lågt med träningen pga någon skada i min axel och kraftig mensvärk men tänk på att även om du inte kan träna så kan man alltid promenera eller cykla. Jag har hållt min vikt någorlunda bra över hela sommaren och kan hel ärligt säga att jag är nöjd. Tyvärr så har det varit mindre bra med själva träningen efter som jag varit utsliten och tagit på mig nån skada men jag har hållt mina 3 dagar i veckan plus mängder med promenader och cyckel turer.

När man promenerar mkt kanske det kan vara roligt att ha en steg mätare så man kan hålla koll på hur långt man gått och hur många steg man har tagit,många blir fett peppade av det men jag blir mest nervös av att hålla så hård koll på allting så jag har det i vissa perioder men inte i andra.

later

Av Ana Fryksmo - 17 augusti 2010 16:12

tjingeling!

Grått och trist väder och ingen lust att varken träna eller nånting annat för den delen,kvinno veckan regeerar och choklad lusten tar över min kropp och själ som tur är så är det inte så länge man ska ha det. Jag är trött, på dåligt humör och choklad sugen en annars ganska så dålig kombination men jag tilllåter mig att vara sån här desssa dagar.

Ett tips när man känner så här är att ta en promenad och knapprar morötter :)

Av Ana Fryksmo - 16 augusti 2010 20:37

Nu blir jag fan i mig förbannad,en sak är att lida av fetma och en helt annan grej är att göra så mot sig själv med flit. Jag har lidit av fetma i stort sätt hela mitt liv och har sjukt svårt att fatta varför man vill göra så mot sig själv med flit. Fattar inte varför man vill vara världens fetaste man/kvinna och dessutom vika ut sig. Kan man verkligen vilja det här,kan det verkligen vara ens egna vilja?

Tittar på generation fett och helt ärligt så mår jag dåligt av att foklk utsätter sig för såna risker,vem vill leva ett liv full av smärtor,sjukdommar och ångest.

Jag tror att det är en sjukdom att vilja mata ihjäl sin partner och finna det upphetsande.

later :(

Av Ana Fryksmo - 16 augusti 2010 18:53

Tjingeling

Då börjar det sakta men säkert dra sig mot fredag, operationsdagen och jag är ganska bra förbered men det är klart att det kommer att bli jobbigt att börja träningen om från början men de är bara å bita i det sura äpplet och kämpa på

Det kommer att innebära många promenader de närmsta månaderna.

Just nu så¨känner jag mig trött och sliten men det går över det också.

later :)


Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Hälsa


Ovido - Quiz & Flashcards