minus83kg

Direktlänk till inlägg 12 oktober 2011

vägen

Av Ana Fryksmo - 12 oktober 2011 16:46

    maj 2009

  från mars 2011


I den första bilden hade jag gått ner mina första 17 kg vägde runt 130 ca och nu så väger jag 65 inget jag tycker om att skriva men nu är det det gjort.


Min hemlighet är hård träning och en allsidig kost,följt tallriks modellen och räknat kalorier gick från och till på viktväktarna och överviktsenheten,

 VV förenklar kaloriräkning  i form av points. Mina sista tjugo kg gick lite trögare  men det var bara att bita ihop och dra ner på mitt kalori intag och räkna mera exakt så körde på själv hemma med hjälp av min make och jag var då väldigt målmedveten eftersom min vikt fick ligga på max 64 kg. Jag lyckades över förväntan.

 År 2006 vägde jag 58kg men blev jätte sjuk och all min energi och vilja försvann bland det oxå mensen och matlusten, det var för tidigt för mig att ha den vikten så återigen med hjälp av min fantastiska Andy så gick jag upp 10kg som var riktigt tufft rent psykisk och då jag redan hade fallit i en djup depression så gjorde inte den medvetna viktuppgången saken bättre ,men det var var ett måste. Jag gick inte genom eld och vatten för att gå från fettma till anorexia men hur medveten jag än var så kunde jag inte styra min hjärna eller min deppresion som tog över mig totalt.

Min kropp var en slagpåse uttömd och misshandlad efter att ha burit sån extrem vikt och min hjärna vägrade att acceptera faktum att jag såg 10år äldre ut än min min mormor under kläderna.

jag valde att operera bort huden som var överflödig och kontaktade en psykolog ,tog bara få bilder före hudreduceringarna men har förstört de flesta och kommer nog aldrig att ha mod till att visa de jag har tyvärr. Önskar jag var så pass modig att göra det faktiskt så att man i framtiden gör kloka val och inte låter det gå så långt. 

Jag hade en fantastisk tur som hade en person vid min sida som var väldigt mån om sin hälsa och ägnade sig åt träning minst 3 dar iveckan och aldrig sa åt mig om hur vad eller när jag skulle äta men den dagen jag var redo att ge det ett försök så hjälpte han mig enormt mkt, främst med sitt stöd. 

Jag är väldigt nöjd med mitt val att operera bort överskottshuden och slippa alla såren under buken lår och armar och ja jag har stora ärr som jag inte gärna visar men de får mig var dag att försöka tänka efter när jag gör mina kost och träningsval så jag är tacksam för att de är där .

Finns så mkt att skriva om och det mesta har jag nog skrivit om tidigare men denna bloggen är ju mest för min egen skull  för att jag ska kunna se framåt och bakåt.

 Kanske en vacker dag när jag tittar på mig själv så kan jag säga till mig att jag har jobbat bra som lyckats få en hälsosam vikt och se mig som normalviktig . Jag kommer att komma dit sakta men säkert och depressionerna skall inte besegra mig för viktförlusten gjorde så att jag fick ett fantastiskt liv där jag faktiskt lever så som jag älskar och inte bara som surviver.måse bara övertala mina tankar att tro på det också.

Jag  alltid velat träna, springa,dansa, klättra och våga ta för mig utan att lägga på ett skal där jag kan gömma mig under. Idag gör jag allt detta, Jag har till och med fått mitt drömjobb om  än bara några timmar iveckan så jobbar jag ju med kost och träning.

Om jag skall inspirera min elever så måste jag fortsätta och lägga in min rädsla och osäkerhet som övervikten så generöst gav mig in i en låda och låsa in den för gott.

Visst skulle jag vilja vara smal men jag är nöjd med den vikten jag har som variera melan  63-68 och just nu fast på 65. Jag mår bra jag lever och det är huvudsaken.


Jag är djupt imponerad av alla överviktiga som lyckas gå ner i vikt men en flicka som imponerar mig mkt är http://sussisviktblogg.bloggplatsen.se/ . trotts att hon är mitt i sin stora kamp mot övervikten har hon dessutom mod till att visa sina hud bilder vilket för mig visar tecken på styrka . Det här är en tjej som jag verkligen tror på .

Alla gör vi olika val och använder olika metoder för att vinna kampen mot fettman men så länge man är medveten om sitt val och har hälsosamma mål och läkarkontakt så bara kör på!


Jag hade ett bmi på 56, så om jag inte hade fixat det så skulle jag valt kirurgi eftersom jag inte ville dö av ett hjärtinfarkt när jag var i tjugoårsåldern inte heller drabbas av andra viktrelaterade sjukdommar, jag vill ju leva .

 För just mig stod turen på min sida när jag vid 22årsåldern tog tag i min vikt, har man sedan provat allt men inte lýckats är det dags att få hjälp och det finns ingen skam i det snarare tvärtom.


Mera om detta tar vi en annan gång antar att jag behövde skriva av mig lite

 
ANNONS
 
Sussie

Sussie

12 oktober 2011 17:04

Jäklar vilken skillnad det är! :)
Beundrar dig nåt så grymt!!!

http://sussisviktblogg.bloggplatsen.se

Ana Fryksmo

12 oktober 2011 20:22

hahah right back at ya :)

 
Sussie

Sussie

12 oktober 2011 20:28

Heeej igen!
Såg att du lagt till massa text sen jag läste detta inlägg sist :p
Ååååh du har länkat till min blogg och skrivit så himla gulligt om mig :)
Tack snälla du för de dina orden :) jag ska vara ärlig och säga att mina ögon blev mer än fuktiga när jag läste det :)
Tack så jättemycket!

Ta hand om dig!
Kram på dig!

http://sussisviktblogg.bloggplatsen.se

Ana Fryksmo

12 oktober 2011 21:38

efter att ha föjt din blogg ett litet tag så är jag jätte imponerad av din viljestyka, ditt mod och dina texter, diggar fett mkt att du är så ärlig och att du skriver så bra
jag e lite dålig med ord men ja du fattar hoppas jag

kramiz

 
Sussie

Sussie

12 oktober 2011 21:44

Tycker det låter jättebra de orden du använder ;)
Tack igen!
Kramar!

http://sussisviktblogg.bloggplatsen.se

 
Helena

Helena

12 oktober 2011 21:51

WOW..Jag är djupt imponerad av din resa..helt otroligt..Blir rörd att se din lycka idag och lycka över att fått ett helt nytt liv..
Jag är så glad för din skull !!
Wow igen...
VAR STOLT!!
kram Helena

http://hea71.bloggplatsen.se

Ana Fryksmo

12 oktober 2011 21:58

tack Helena,kollade in din sida litegrann
ska kolla med lite mera tid sen ,jag såg att du har kämpat på rätt tufft så jag säger detsamma, Var du oxå stolt för dina bedrifter
kramiz

 
Tuula

Tuula

12 oktober 2011 22:13

Kul att du lyckats med din viktnedgång helt själv.
Inte alla som fixar det :)

Och kul att du länkat till Sussi med :)
Hon är värd din länkning. :)

kram.

http://carismatic.bloggplatsen.se

Ana Fryksmo

12 oktober 2011 22:21

tusen tack
jo jag tycker att hon är helt otrolig :)
skall kolla in din blogg imorrn :)

kramiz

 
Mitt Nya Liv

Mitt Nya Liv

13 oktober 2011 16:11

Jisses, jag tror knappt mina ögon..
Människa vilken skillnad.. Du är så fin.
De va verkligen bra kämpat måste jag säga för jag vet att de inte är lätt att gå ner i vikt. Jag kämpar trots att jag har fått en operation..
Jag är imponerad av ditt jobb med dig själv. Va stolt..
Ha en bra dag kram kram ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

Ana Fryksmo

13 oktober 2011 21:06

tusen tack, du ska oxå vara stolt för bara för att du har opererat dig så betyder det inte att du få nått gratis,du kämpar ju lika hårt ,vi har bara haft olika förutsättningar
kramiz

 
Tjocka Tanten

Tjocka Tanten

15 oktober 2011 08:31

WOW vilken viktresa du har gjort, imponerad. Jag håller på med sammma resa ocj startade för 2,5 månad sen och jag har över 77 kg att tappa.
Här kan jag titta in när min motivation tryter för du är en inspiration...
Krameli Kram

http://tjockatanten.bloggplatsen.se

Ana Fryksmo

15 oktober 2011 12:29

Kunde jag så kan du,det gäller att aldrig ge upp! Trillar man av hästen en dag e det bara på det igen nästan och till slut så går det!
Jag tror på dig!
Jag ska titta in på din blogg lite senare :)
Tack för komentaren :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ana Fryksmo - 17 november 2017 15:33


Av Ana Fryksmo - 16 november 2017 22:46

Är fett trött,måste sova ,behöver gå up 05 me jag känner mig stressad av nån jävla anledning,sov hjärnan vill inte men kroppen vill inget hellre. så jävla suget bättre lycka till er med sömnen sov sött :* ...

Av Ana Fryksmo - 25 oktober 2017 21:42


tjingelingen jag antar att jag har bloggat så länge så jag har inte så mkt att skriva om . Träningen går hyfsat bra men vikt situationen går mindre fint ah well det är bara å kämpa vidare trevlig kväll finisar :) ...

:)

Av Ana Fryksmo - 24 september 2017 21:48

Wassup Dagen bjöd på axel och rygg träning och en liten promenix på spillepengens rekreations område med maken och svågern Go döndag och lycka till med träningen ...

Av Ana Fryksmo - 22 september 2017 06:44


Hola Äntligen mår jag lite bättre,jar varit så jäkla förkyld och trött men nu ser det att gå mot bättre tider. Motionen idag får helt enkel blir att cykla till och från jobbet. Önskar er en frisk och trevlig fredag Kramiz ...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ minus83kg med Blogkeen
Följ minus83kg med Bloglovin'

Hälsa


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se