minus83kg

Alla inlägg under oktober 2011

Av Ana Fryksmo - 21 oktober 2011 15:30

       

ANNONS
Av Ana Fryksmo - 21 oktober 2011 13:23

tjingenling!


Sitter och latar mig efter att ha tränat två pass styka/funktionell träning resten av dagen blir nock mest att slappa och på kvällen ska jag hjälpa min lilla mami och handla då hon har fått diskbråck och en nerv i ryggen dessutom kommit kläm.

Detta är en fruktansvärd jobbig tid för min familj specielt för mamma då som redan är jätte sjuk som det är och dessutom har hon haft diskbråck tidigare, när jag vara runt tio årsåldern.  Hon fick vid denna tiden sitta i rullstol  ett par år men hon var stark och envis och sakta men säker så var hon på benen igen.

 Frågan är om hon skulle klara det igen, Jag vet inte om hon kan bli opererad eller inte pga av hennes andra sjukdommar. Vet så mkt som att hon inte fick göra gastric by pass operation pga att riskerna var för höga så nu vet jag inte hur detta bir,Jag fasar för hennes framtid.

Min fina ubderbara mamma som gett allt för sina barn och gått genom eld och vatten för oss ,speciellt under diktaturen i chile och som dessutom alltid hjälper allt och alla. Har hon inte fått genomlida tillräkligt ?!

Ibland undrar jag bittert på om det verkligen är rättvist att vissa människor ska behöva uppleva så mkt fruktansvärt i sitt liv. Det är väl inte lönt att ifråga sätta livet så precis men kan inte låta bli.

Mamma sa till mig igår att hon var så stolt över att jag har vänt mitt liv så positivt och att jag slutade misshandla min kropp genom att inte vara rädd om den och stoppa i mig mig massa onyttigt jämt. Framför allt var hon stolt över att jag har gett mig själv bättre förutsättninga i framtiden och minskat risken för så mkt sjukdommar trots att jag har generna mot mig. Hon ångrade bittert att hon inte varit tillräkligt kunnig och envis för att ha gjort samma sak i tid.

Jag blir fruktansvärt ledsen och rädd när hon pratar så men hoppas att hon tar sig genom detta oxå.

Till er som är övrviktiga, mitt råd är att nin försöker ta tag i era vikt i tid innan ligger dödssjuka eller får en hjärtinfarkt eller diabetes. och till mig själv fortsätt jobba med dig själv och din vikt .


Jag älskar min mamma oändligt mycket och hoppas att jag får ha henne kvar í många år till så hon får uppleva mina framtida barn. Mamma är den som jag vet garanterat ,alltid älskat mig vilkorslöst och trott på mig troots att jag har varit oförskämd och bråkig i min ungdom, hon trodde att jag kunde bli nått och har alltid trott att allt jag bestämde mig för att göra skulle jag klara av . Hon är den som jag aldrig har eller kommer att tvivla på. Min mamma är min Idol!


Mamita linda jag  älskar dig !


later

ANNONS
Av Ana Fryksmo - 20 oktober 2011 06:02

God morgon! :)


kanske ska börja med att berätta att förra inlägget är ett gammalt tidningsreportage som jag hittade på internet men jag tyckte att det var lite kul att jag hittade den och därför så klistrade jag in den på bloggen, Jag hittade ett utklipp till som jag ska lägga upp senare i veckan.

Det skit kul att de skriver att jag brände mina kläder på bål på det ena reportaget :).


Paah :P


Idag blir det utmaningarnas dag,tiden är inne för mig att hoppa in som ersättare på  steppen och core och så ska jag ju leda mitt eget pass SPINNING . Detta kommer att bli en spännande utmaning och jag är ganska nervös ,dock så är jag tillräkligt säker på mig själv för att tuta och köra, men det är klart att det är lite läskigt att leda två stora grupper men det är nog stepen som känns värst. Hur som haver så tänker jag gå dit och rocka mina klasser och skulle jag skämma ut mig helt jäkligt trotts allt så vet jag ju det till nästa gång.


Nu måste jag dra till mitt vardags jobb där det också blir en trevlig utmaning och en trevlig tillställning som måltidensdag.


Later, sweethearts   

Av Ana Fryksmo - 19 oktober 2011 22:28

27-åriga
Ana Fryksmo från Malmö är en av kandidaterna till titeln årets viktväktare i
Sverige. "Jag har fått ett nytt liv", säger hon.

Ana, 27 bantade 20 storlekar

MALMÖ. När knäna vek sig och det blev svårt
att andas fick Ana Fryksmo, 27, nog.
Hon bantade bort 56 procent av sig själv och
brände kläderna på bål.
- Jag lovade
mig själv att aldrig mer bli tjock igen, säger hon.
 
Fakta

Anas bästa
smaltips

1. Ät ofta, var 3–4
timme.
2. Ät sund mat med mycket grönt.
Tallriksmodellen, 50 procent grönsaker, 25 procent kolhydrater, 25 procent
proteiner.
3. Tänk på att röra dig
mycket. Börja med promenader och ta gärna med en kompis.
4. Ibland kan professionell hjälp vara ett måste
för att komma ur ett osunt beteende.

Ana arbetar som undersköterska på ett demensboende i
Malmö.
Övervikten var både ärftlig och resultatet av vansinnigt ätande.

Jag kunde gå tom i magen hela dagen. På kvällen tog jag igen allt med pizza,
hamburgare, choklad och cola i mängder.

Slutade väga sig

När vågen pekade på 150 kilo slutade Ana väga sig. Kläderna
fick hon köpa på postorder eller i dyra specialbutiker.
Men det värsta av
allt var att kroppen inte längre hängde med. Det gjorde ont överallt.
– Jag
orkade inte ens gå till bussen. Knäna vek sig och jag stukade ankeln hela tiden.
Dessutom tillkom smärtor i korsryggen.
På nätterna märkte dessutom hennes man
att Ana hade svårt att andas.
En läkare uppmanade henne till sist att börja
banta om hon ville fortsätta leva ett normalt liv.
– Men det var min svåger
och svärfar som fick mig att ta de avgörande stegen.
Båda gick på
Viktväktarna och hade lyckats gå ner i vikt.

Vägde 147 kilo

När Ana skrev in sig vägde hon 147 kilo.
Det är tre år
sedan. I dag har hon bantat bort 56,46 procent eller 83 kilo av sin gamla vikt.
Numera pekar vågen på 64 kilo. Samtidigt har Ana gått från storlek 58–60 till
36–38 – över 20 storlekar.
– När jag kommit under 80 kilo brände jag de gamla
kläderna. Då kändes det att mitt gamla jag var helt borta.

Tränar

I dag har Ana fått ett helt nytt liv. Hon tränar sex dagar i
veckan.
– Jag som inte ens kunde gå till bussen har lärt mig springa en mil i
taget nu.
Kvar att göra är en del hudreducering på kroppen.
– Min man
älskade mig tidigare också. Men han tycker jag är finare nu, säger Ana.

Av Ana Fryksmo - 19 oktober 2011 20:37

 

Äntligen lite träning


Känner mig som en helt ny människa efter att ha tränat lite boxning,fitnesdans och lite funtionellträning, kan inte hjälpas men jag älskar att träna .

Idag fick jag gå brevid en kollega på maskinträning och funtionellträning och det var riktigt kul jag peppade halva gruppen att kämpa på under maskinträningen medans hon peppade den andra gruppen under maskinträningen, det börjar sitta riktigt bra och jag börjar bli ganska självsäker,sedan så tränade jag med på den funktionella passet och hjälpte en och annan med rätt hållning. Jag ser duktigt fram emot att gå för henne i november. Efter passen så snacka vi ett tag och byte lite träningstips ang våran privata träning,kollegan och jag då och vi kom fram till att vi ska dra till gymet och köra lite styrka ihop aldrig fel att slå ihop kloka huvuden.Jag känner inte kollegan men efter de få ggr jag träffat henne så diggar jag henne skarpt och det är lite ovanligt för att vara mig för jag brukar vara lite

försiktig och vaksam när det gäller nya människor.


Detta måste vara min tur dag ,allting har gått lent och smidigt ,hade tur som fick tandläkartiden så fort och tur med bussar ,tur att jag har mkt energi och ingen tandvärk och tur att jag orkade med alla passen eller nåja det kanske inte var tur som gjorde att jag orka utan hårdträning som har gjort mig uthållig. Även lyckligt tur för mitt jobb på hh.


Jag önskar er en lyckokväll och en god natt :)

Av Ana Fryksmo - 19 oktober 2011 14:06

Tjenixen


Åh tack gode gud för att gårdagen tog slut och att det är en splitterny dag idag och jag är lika glad och sprallig som vanligt. Nått jag mer är tacksam över är min bästa tandläkare som gav mig en tid akut fast han var fullbokad,tur man har gått till en och samma sedan barnsben :). Igår var det mörkt men idag är det ljust igen,hoppas bara att jag kan dra till hälsanshus och träna lite så jag får så mkt feedback som möjligt inför de passen där jag ska vara ersättare.


BRB :)


Av Ana Fryksmo - 18 oktober 2011 20:31

halloj


O my freaking good vilken tråkig dag,grått och regnigt dessutom så har jag noll krafter idag och till råga på allt så gick min andra tand i sönder :(¨. Inte mkt lönt att skriva så mkt mer för det blir nog bara svart och negativt.  Så god natt och så hoppas jag på en bättre dag imorrn. Idag blev det ingen träning ,det står vila på schemat :)

Av Ana Fryksmo - 18 oktober 2011 07:56

 

GODMORGON!


Vilken härlig natt,sov som en stock hela natten och skulle förmodligen forsatt och sova om det inte var för att Kirsti kom förbi vid sju och lämnade sin platta till core då jag ska köra hennes pass på torsdag och eftersom jag jobbar ikväll och hon inatt så fick det bli tidigt nåja alltid kul å träffa henne :)

Nu ska jag äta frukost och vem vet jag kanske somnar om en lite stund :)

later

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ minus83kg med Blogkeen
Följ minus83kg med Bloglovin'

Hälsa


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se